Kroppen runt på 24 dagar – Vår grund

Våra fötter är de som tar oss framåt här i livet, såvida du inte har amputerat eller blivit förlamad. Våra fötter består vardera av 26 ben, 20 muskler, 33 leder och 106 ledband. Det är viktigt att alla dessa delar fungerar på ett tillfredsställande sätt, för att fötterna ska ha en god funktion. Det är därför viktigt att träna fötterna, så att de kan göra sitt jobb och ge dig den grund du behöver för kroppen. Som kuriosa kan nämnas att det krävs 54 muskler för att ta ett enda steg framåt och du använder 20 muskler i foten när du vrider din fot utåt.

Det finns olika terapier för fötterna, som till exempel zonterapi, fotmassage, pedikyr och tå-/fotläsning.

Zonterapi stimulerar, som de flesta alternativa terapier, kroppens eget självläkningssystem. Genom massage och tryck på områden på fötterna återställs balansen i kroppen. Axelsons Gymnastiska Institut har utbildningar till Zonterapeut.

En variant på zonterapin som jag har på Siris Oas är Aromazonterapi. Med hjälp av eteriska oljor och lättare tryck och massage stimuleras de olika zonerna på fötterna.

Fotmassage är något som du kan göra själv eller låta någon göra det, för att det både är skönt och för att stimulera cirkulationen i din kropp. På Siris Oas använder jag eteriska oljor för att ytterligare stimulera cirkulationen.

Pedikyr görs för att förbättra utseendet för fötter och tånaglar.

Tå-/fotläsning används som ett sätt att coacha dig i din förändringsprocess. Genom att se på fötterna och tårna kan jag se vilken väg du har gått genom livet och ställa de frågor som behöver ställas, så att du kan börja se dina mönster och starta en förändring. Jag är för närvarande den enda i Sverige som har detta på min behandlingsmeny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *