Kroppen runt på 24 dagar – Råd

När jag gör behandlingar avslutar jag alltid med att ge råd som kan hjälpa personen att få en hållbar förändring. Det jag kan se är att det är en process för personen att förstå att enkla stretchövningar, lätt massage eller något kostråd kan hjälpa den att ha mindre ont, få ökad rörlighet eller få mer energi. Varför ger jag råd? Jo, för att om råden följs:

  • underlättar det för mig som tearpeut vid nästa behandlingstillfälle.
  • skyndar det på balanseringen av kroppen och färre behandlingar behövs för att balans ska uppnås.
  • ökar det möjligheten att kroppen håller sig balanserad.

Varför följs inte råden då, om det nu är så att det förkortar balanseringstiden för kroppen?

  • Det kan vara att jag är otydlig och att jag inte skickar med skriftliga råd.
  • Det kan vara att tiden försvinner på annat, såsom familj eller jobb. Och vi är experter på att prioritera ner oss själva, till förmån för andra.
  • Det kan vara att personen helt enkelt glömt vad jag sa. Efter en behandling kan personen känna sig lite sömnig och har annat på hjärnan än råden.

Efter några gånger brukar hjärnan ha förstått råden och personen börjar följa dem. Genombrottet brukar vara när personen upptäcker att deras kropp svarar och de får effekt av att följa råden. För det är så, att om vi  ser eller känner vi en positiv förändring, så ökar vår motivation att göra mer av det vi mår bra av.

Så, nästa gång du får råd från din terapeut, ta reda på varför ska du göra det som sägs och vad är nyttan för dig. Får du reda på det är det enklare att motivera dig själv till att följa rådet. Kom ihåg att hjärnan är lat och gärna går i samma spår om den kan, så det tar tid att förändra en vana. Och deppa inte om du faller av vagnen och inte gör det du ska göra. Starta igen nästa dag. Huvudsaken är att du inte ger upp, utan fortsätter försöka. En dag ger hjärnan upp och tar den nya vägen, för den är lättare att se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *