Kroppen runt på 24 dagar – Andas dig igenom rädslan

Det här är en övning jag lärde mig av Anders Olsson, på kursen till andningsinstruktör. Den hjälper dig att möta dina rädslor och få dem att minska eller upphöra. Övningen görs i 5-10 minuter.

  1. Tänk på situationer som gör dig rädd, upprörd, förbannad eller irriterad. Gör dem så levande som du kan genom att fantisera.
  2. Notera hur du andas när du tänker på dessa jobbiga saker. Om din andning är stressad och spänd är det helt naturligt, vid dessa känslor.
  3. Notera var du känner känslan, var den börjar och hur den rör sig. Tillåt känslan att bli tydligare och tydligare. Följ känslans riktning och hastighet med ena handens pekfinger.
  4. Föreställ dig nu att du lyfter känslan ur kroppen. Handen och fingret rör sig bort från kroppen.
  5. Vänd känslan 180 grader, så att den rör sig åt andra hållet. Gör andningen rytmisk och djup genom att förlänga utandingen. Andningen är din kompis som är med dig hela tiden och gör att du kan känna dig lugn och trygg mitt bland det jobbiga.
  6. Flytta in känslan i kroppen igen samtidigt som handen rör sig närmare kroppen. Låt känslan fortsätta röra sig åt det nya hållet. Låt den röra sig snabbare och större. Notera vilken känsla du har nu.
  7. Gör om steg 3-6 tills känslan snurrar åt det håll och med den hastighet som ger den bästa känslan. Om rädslan blir till nyfikenhet, lättnad, osv. är det bra.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *